Dagens namn: Stella, Estelle

Taktikdraget räddade Gefle

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-14

– Vi fick spela på ett sätt som vi inte alls är vana vid

GÖTEBORG. Örgryte såg ut att ha säkrat årets första seger. Då bytte Gefle till en trebackslinje, och så var det kvitterat.

– Ytterst ovanligt att vi gör så, men vi är oerhört glada för poängen, säger Gefletränaren Urban Hammar.

Omar Jawo stoppar Alvaro Santos.

Det var för ovanlighetens skull Gefle som hade störst bollinnehav, men det var Örgryte som gjorde målen. Efter Markus Anderbergs snygga 2–0-mål med en dryg halvtimme kvar såg det ut som att de rödblå till slut skulle få spräcka sin förlustnolla.

– Örgrytes taktik överraskade oss. Vi fick spela på ett sätt som vi inte alls är vana vid, med mycket boll. I stället kunde de kontraslå på oss, säger Urban Hammar.

Men Öis ligger där de ligger av en anledning, och en försvarstabbe (Zavadil och Ervik) grundade för 2–1.

Ännu en tabbe

Med tio minuter kvar gick Gefle ner på en trebackslinje och bytte in Alexander Gerndt. Ändå krävdes det ytterligare en försvarstabbe för att de skulle kunna kvittera. Öis vänsterback Adam Eriksson nickade fel vilket friställde Amadou Jawo, och med tre minuter kvar av matchen var det kvitterat.

– Det är en poäng vi är ytterst glada för, säger Urban Hammar.