Nytt mål av Emir Kujovic – och tre nya poäng.

Dokument: Så blev IFK Norrköping ett titeljagande lag

IFK Norrköpings supportrar har anledning att jubla.

Borta mot Hammarby inför 27 011 åskådare kom en ny fullpott – den tionde för säsongen – och nu kliver ”Peking” upp på samma poäng, 35, som serieledande ”Blåvitt”.

”Går på känsla”

Hjälte? Emir Kujovic – förstås.

27-åringen hann skapa – och bränna – flera målchanser under matchens första halvtimme men fick till slut utdelning. I den 37:e minuten friställdes han med Ögmundur Kristinsson och tryckte in sitt tolfte mål för säsongen vilket tar honom upp i delad skytteligaledning tillsammans med AIK:s Henok Goitom.

Friläget fick han från misstänkt offsideposition.

– Jag vet inte om jag var offside eller inte. Som anfallare får man chansa, och den här gången valde jag rätt. Jag hann inte tänka så mycket, bollen bara kom framför mig. Man går på känsla i sådana lägen, säger Kujovic till C More.

”Är inne”

Precis före paus var Hammarby ytterst nära att kvittera. Bollen var på väg in i mål bakom David Mitov Nilsson men stoppades, på mållinjen, av Arnór Ingvi Traustason.

Och till och med på reprisbilderna är det svårt att avgöra om bollen är över mållinjen – eller om Traustason stoppar den med armen.

– Det är en tilltrasslad situation där vi anser att bollen är inne, säger Erik Israelsson till C More i paus.

Efter matchen erkände dock Traustason att han stoppat bollen med handen.

Men Hammarby lyckades aldrig överlista Mitov Nilsson. Norrköping håll ut vann matchen med 1-0.