Uppdaterad 2015-06-05 | Publicerad 2015-06-03

Tre insläppta mål – rejält utbuat på Friends Arena.

Men Henok Goitom lyckades frälsa AIK mot Falkenberg.

– Vi hade tur som fick 2-2 så snabbt, säger Goitom till C More.

Falkenbergs FF skakade om AIK på Friends Arena. Inför drygt 10 000 åskådare fick hemmalaget slita för att ta tre poäng och hänga på i toppstriden.

”Folk snackar för mycket”

Halvvägs in i den första halvleken bröt Dickson Etuhu ett uppspel, avancerade sedan mot mål och sköt in 1-0. Ett skönt mål för den kritiserade mittfältaren.

– Folk snackar för mycket, sa Etuhu till C More i halvtid.

Då stod tränaren Andreas Alm och skrattade. Men det blev en svettig tillställning för AIK.

Falkenberg kvitterade före paus och i andra halvlek kunde Johannes Vall trycka in 2-1 till FFF efter svagt försvarsspel från AIK.

Hemmalaget, som fick ta emot rejäla burop på Friends Arena under matchen, kvitterade omgående.

Nabil Bahoui skickade in ett inlägg från vänster som Johan Blomberg mötte vid bortre stolpen och tryckte enkelt in 2-2 bakom en vilsen Otto Martler.

Med 20 minuter kvar på matchklockan small det tre gånger om.

Två mål från Goitom

Henok Goitom tryckte in 3-2 i den 71:e minuten. FFF kvitterade omgående med en stenhård nick från Dan Keat.

Goitom blev dock till slut hjälte när han tryckte in slutresultatet 4-3 i den 75:e minuten.

– Det är jäkligt svårt. Vi gör en bra match, jag är nöjd. Vi gör tre mål på bortaplan mot AIK, det är jag nöjd med. Men resultatet gick inte vi väg, säger FFF-tränaren Hasse Eklund till C More.