Real Betis upp på CL-plats i La Liga

Uppdaterad 2012-11-06 | Publicerad 2012-11-05

Sedan Málaga förlorade i lördags hade Real Betis under måndagskvällen chans att gå om sina rivaler i tabellen. En chans man förvaltade på bästa sätt, efter 4-2 borta mot Getafe. Nu är man uppe på Champions League-plats.

Málagas fina säsongsinledning har knappast undgått någon. I lördags kom dock första hemmaförlusten för laget, något som också öppnade upp för Real Betis att springa om i tabellen och gå upp på en fjärdeplats. Den chansen tog Sevilla-klubben, efter en imponerande 4-2-seger borta mot Getafe.

Exploderade i andra

En jämn och mållös första halvlek där farliga chanser inte existerade byttes i andra ut mot en målexplosion. Jorge Molina hade bara varit på planen i några sekunder när han gav gästande Betis ledningen med bara en halvtimme kvar av matchen. Då skulle alltså ytterligare fem mål beskådas på Coliseum Alfonso Pérez.

Getafe utjämnade genom Diego Castro, innan Beñat och Rubén Castro inom loppet av ett par minuter hade återgett Betis ledningen med 3-1. Pedro León skapade lite nerv i matchen med sin 3-2-reducering med bara några minuter kvar att spela, men Salva Sevilla punkterade sedan tillställningen med att sätta 4-2 på tilläggstid.

Real Betis går nu upp på en fjärdeplats i La Liga, bara en poäng bakom Real Madrid.