CHANSKAVALKADEN

Publicerad 2011-05-28

Massvis med målchanser
i den första CL-halvleken

Någon som trodde att Champions League-finalen skulle bli en tillknäppt historia?

Fel, fel, fel.

De första 45 minuter bjöd på mängder av chanser – och med bättre utdelning skulle ställningen snarare ha varit 3–3 än 1–1.

Det tog 27 minuter – sedan hade Barcelona spräckt målnollan på Wembley.

Pedro frispelades av Xavi och rullade behärskat in 1–0 från straffområdeskanten.

Men repliken lät inte vänta på sig.

Wayne Rooney väggspelade med Ryan Giggs – och plötsligt var finalen utjämnad igen efter ett kanonskott rätt upp i Victor Valdes högra kryss, 34 minuter in i fotbollsfesten.

Och apropå fest; båda lagen, framför allt Barcelona, bjöd på ett riktigt chanspartaj under den första halvleken, och med normal utdelning hade ställningen snarare varit 3–3 än 1–1.

United öppnade bäst

United öppnade matchen i ett furiöst tempo och satte en hänsynslös press mot Barcelona-spelarna.

Gerard Pique höll på att göra självmål när han hade Rooney jagandes i hasorna, men Valdes lyckades parera mittbackens våghalsiga bakåtpass.

Det var dock långt ifrån den bästa möjligheten.

1–0-målskytten Pedro var nära att skarva in Xavis inspel i Barças första riktiga anfall, och Lionel Messi var bara en Nemanja Vidic-brytning från att bli fri med Edwin van der Sar – för att nämna ett urval i chanspaketet.

Matchen slutade 3–1 till Barcelona.