Trelleborgs spelare var inte nöjda med domaren Tobias Mattssons insats.

Men till slut blev det en tung förlust.

Nu är Trelleborg ännu närmare superettan.

– Det är jobbigt, säger Fredrik Jensen.

Att Häcken vann med 1–0 mot Trelleborg var ingen överraskning.

Det var inte heller ologiskt, sett till matchbilden. Häcken var det bättre laget under i stort sett hela matchen. De hade mer boll, fler chanser och fler hörnor.

Men en storspelande Viktor Noring i TFF-målet såg till att spänningen levde länge. Bland annat räddade han en straff från René Makondele i den första halvleken, och en kvart in i den andra halvleken stod han för en makalös räddning då han styrde ut ett distansskott till hörna.

Ny straffräddning

Men till slut kunde inte ens Noring stå emot. I den 69:e minuten, på Häckens tolfte hörna, kom Mattias Östberg ren på den vänstra stolpen och kunde sätta 1–0 till hemmalaget.

Trelleborg lyckades aldrig hämta upp det underläget. Istället var det Häcken som var närmare att göra 2–0, men Viktor Noring stod för ännu ett fenomenalt ingripande då han räddade Maranhaos straff i den 73:e minuten. Joakim Nilsson var dock riktigt nära att kvittera med bara ett par minuter kvar att spela, och på tilläggstid var Andreas Grahm fri – men då kom Christoffer Källqvist ut bra från Häckens mål.

”Ser tungt ut”

I och med förlusten har TFF tre poäng och sex mål upp till Syrianska på kvalplatsen.

– Det ser tungt ut. Vi måste ta tag i detta, säger Fredrik Jensen till Canal Plus, och fortsätter:

– Vi får göra allt vi kan för att ta sex poäng på de två sista matcherna.

Häcken ligger fyra, fem poäng efter Elfsborg och AIK. Därmed är de alltjämt med i kampen om en Europa League-plats.

– Vi är nära. Vi ska kriga hela vägen in. Vi har en match mindre spelad också, säger matchvinnaren Mattias Östberg.