Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-09

Cesc Fàbregas tar på sig ansvaret för nederlaget

Fabregas och van Persie deppar.

Barcelona dominerade totalt, men var fortfarande utan mål.

Då försökte Fàbregas att klackpassa på egen planhalva – sekunder senare var det 1-0.

– Det är synd att vi åkte ut i natt, säger Cesc Fàbregas till Uefa.com.

Arsenal kom till Nou Camp med ett bra resultat från mötet i London. Barcelona var, som förväntat, väldigt dominanta. Men bortalaget försvarade sig väldigt väl mot ett anstormande Barcelona som jagade det viktiga 1-0-målet.

Och det kom – efter en tabbe av Arsenals ledare.

När första halvlek närmade sig slutet valde kapten Cesc Fàbregas att försöka passa bollen till Jack Wilshere – med en klack, strax utanför det egna straffområdet.

Andrés Iniesta var inte sen med att ta bollen som Arsenal-mittfältaren bjöd på. Han serverade Lionel Messi som avslutade läckert mot en chanslös Manuel Almunia.

"Jag tar på mig fullt ansvar för kvällens resultat. En av de värsta stunderna i mitt liv. Jag ber om ursäkt.", skriver Cesc Fàbregas senare på sin twitter.

Kände av sin skada

Kaptenen sprang för första gången ut på Nou Camp för att möta Barcelona, klubben han lämnade som 16-åring. Det blev ingen drömtillställning för Cesc Fàbregas som såg seg ut och stod för det ödesdigra misstaget. I andra halvlek fick han lämna plats för Nicklas Bendtner.

– Personligen njöt jag av de första 15 minuterna, men sen kände jag smärta i baksidan av mitt ben och jag fortsatte så länge jag kunde, säger han till Uefa.com.

Arsenal är utslaget ur Champions League och får nu inrikta sig på ligan samt FA Cupen – förhoppningsvis med en skadefri Cesc Fàbregas.