Tveksam straff när Liverpool vann

Uppdaterad 2011-03-21 | Publicerad 2011-03-20

Linjemannen ändrade huvuddomarens beslut

Liverpool vann tack vare en mycket kontroversiell straff.

Domaren Kevin Friend dömde först frispark – som sedan ändrades till straff vilken Kuyt förvaltade.

Matchavgörande? Inte enligt Liverpooltränaren.

– Jag vet inte hur straffen påverkade Sunderland, säger Kenny Dalglish efter 2–0-segern.

Det var en dryg halvtimme in i matchen den omdiskuterade situationen inträffade.

Sunderlands Michael Mensah tappade kontrollen på en boll som gick fram till Liverpools Jay Spearing. Spearing tog den, och sprang mot straffområdet. Men Mensah hann ikapp honom och glidtacklade honom just utanför straffområdet. Spearing tappade balansen, och föll inne i straffområdet.

”Straffsparken feldömd”

Domaren Kevin Friend dömde först frispark, men efter att han konfererat med assisterande domaren ändrade han sitt domslut till straff, till Sunderlands stora missnöje.

Straffen förvaltades säkert av Dirk Kuyt, som därmed gjorde 1–0 till Liverpool.

– Visst är straffsparken feldömd, säger Viasats expertkommentator Bosse Petersson.

Liverpooltränaren ville dock inte erkänna att de dragit fördel av domslutet.

– Jag vet inte hur straffen påverkade Sunderland. Om den nu gjorde det så har inte vi med det att göra, säger Kenny Dalglish till Sky Sports.

Assisterande i hetluften igen

Och samma assisterande domare var i centrum även i den andra halvleken.

I den 76:e minuten föll Assamoah Gyan väldigt lätt i närkontakt med Agger som blev riktigt förbannad på Gyan som sökte straffen.

Men det blev ingen återbetalning för Sunderland.

I stället kunde Liverpool göra 2–0 minuten senare.

Dirk Kuyt tunnlade fram till Luis Suarez som tog ”Kurt Hamrin-vägen” och tryckte in 2–0 ur nästan ingen vinkel alls.

”En stor tillgång”

Januariförvärvet Andy Carroll gjorde sin första start i Liverpool och spelade i 70 minuter.

– Man kan se att han är ett hot och en stor tillgång för oss, säger Dalglish som var nöjd med orken hos Carroll.