Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-03

Regerande VM-bronsmedaljörerna Tyskland fick ett starkt formbesked i kvällens genrep.

Mot Bosnien-Hercegovina vände man 0-1 till 3-1.

Matchhjälte: Bastian Schweinsteiger, som gjorde två av målen - på straff.

Det var Bosnien-Hercegovina som inledde bäst i Frankfurt. Philipp Lahm misslyckades totalt med en rensning redan efter kvarten spelad och gästernas Edin Dzeko kunde enkelt sätta 1-0.

Men därefter vara det bara Tyskland som gällde.

Bosnien-Hercegovinas anfall blev färre och färre samtidigt som tyskarna pressade på allt mer.

I den 50:e minuten fick Philipp Lahm sin revansch, och kunde dundra in kvitteringen.

Men trots det stora spelövertaget behövde Tyskland två straffar för att vinna.

Bastian Schweinsteiger var dock säker från straffpunkten och gjorde två mål inom loppet av fyra minuter.

– Vi spelade bra, i alla fall till viss del. Men vi skulle ha gjort ett par mål till, säger tvåmålsskytten till AP och Lahm fyller i:

– Vi skapade många chanser, men utnyttjade tyvärr inte alla. Men vi åker till Sydafrika med en bra känsla.

Tyskland, som vann bronsmatchen mot Portugal i hemma-VM 2006, spelar i grupp D i sommarens fotbollsfest.

Där öppnar man mot Australien den 13 juni för att sedan ta sig an Serbien och Ghana.