Zohores mäktiga notering Se målen i Sportbladet News

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Två mål på 30 spelade minuter.

Kenneth Zohore kanske inte blev den värvning IFK Göteborgs hoppades på men 20-åringens målsnitt är ändå svårslaget.

IFK Göteborg

Det var många som satte frågetecken för Kenneth Zohores form när anfallaren anslöt till IFK Göteborg på lån från italienska Fiorentina i augusti. Det har inte heller blivit mycket spel för 20-åringen under hösten på grund av skada.

”Är världsklass”

När dansken hoppade in i slutskedet av derbyt mot Häcken hade han bara fått 22 minuter på planen för IFK, men ändå gjort ett mål. Tre minuter in i debuten mot Brommapojkarna i augusti hittade Zohore nätet – i derbyt mot Häcken gick det ännu fortare.

Efter bara 30 sekunder på planen spelades dansken fram av landsmannen Lasse Vibe och placerade behärskat in 3-1 i 3-2-segern.

– Zohores mål är världsklass, säger tränaren Mikael Stahre.

”Jag vill stanna”

Efter målet hyllades också anfallaren av hemmafansen.

– Det är lite märkligt för normalt hör jag inte vad de sjunger men när det är mitt namn så hör jag alltid det. Det är en härlig känsla.

Totalt har Zohore nu, enligt C More, spelat 30 minuter i allsvenskan. Det ger ett målsnitt på sex mål på match. Trots det är hans framtid osäker.

– Jag har inte hört något än. Vi tar det nog efter den sista matchen. Jag och min agent. Men självklart vill jag stanna här. Det är en bra klubb, med ett bra lag och jag tycker jag passar bra in.