Inget av lagen speciellt mycket att spela för.

Men det hade Andreas Johansson, 36, i sin sista med match Djurgården.

Mittfältsveteranen fick dock nöja sig med ett kryss i sin avskedsföreställning mot Norrköping.

– Det är blandade känslor, säger en tårögd ”Adde” till CMore.

Den 36-åriga mittfältaren har varit en värdefull del av Djurgårdens, framför allt under sin första sejour i klubben (2000-2004), när han var med och vann två SM-guld och två cup-titlar.

Mot Norrköping tog lagkaptenen ”Adde” Johansson på sig den blårandiga för sista gången men han, liksom övriga i Dif, fick en trist öppning på matchen när Alhaji Kamara höll sig framme i femte matchminuten och knoppade in 0-1.

Emil Bergström, som trots sin ringa ålder gjorde sin 100:e match för Djurgården, var en av olycksgubbarna i Dif-försvaret när Kamara gav Peking ledningen.

– Det blir lite uppförsbacke när de gör mål, men jag tycker ändå vi tar tag i det, säger Johansson.

Nära mål

Desto hetare var Andreas Johansson som var en av första halvleks bästa spelare. Veteranen var också väldigt nära att göra mål flera gånger om, bland annat hade han i nick i överliggaren.

– Jag var otroligt sugen på att hänga en kasse, det var synd, det hade varit väldigt skönt att få göra mål sista matchen, säger Johansson.

I andra halvlek öppnade matchen upp sig en aning när hemmalaget jagade en kvittering. Efter en riktigt upprullning kom 1-1 när Martin Broberg behärskat placerade in bollen.

Fick stående ovationer vid bytet

Efter det målet stannade matchen av och båda lagen verkade halvnöjda med resultatet. Under matchens fem sista minuter rullade ramsor som hyllade ”Adde” Johansson.

I den sista ordinarie spelminuten byttes 36-åringen ut och fick stående ovationer.

– Det är väldigt speciellt, fotboll har varit hela ens liv och det man hållit på med och älskat varje sekund. Det var synd att vi inte fick med oss tre poäng här bara, det hade varit fint att få avsluta så, säger ”Adde”.