Elfsborg förlorade – men vidare till gruppspelet

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-04

Dinamo Bukarest vann med 1–0 på Borås Arena.

Men Elfsborg är vidare till Uefacupens gruppspel i kraft av seger 2–1 på bortaplan.

Elfsborg gjorde en bra första halvlek mot Dinamo Bukarest. Men bortalaget tod ledningen med 1–0 (30') genom Ionel Daniel Danciulescu. Dinamo Bukarest fick straff sedan Andreas Augustsson olyckligt fått bollen på handen.

Elfsborg hade ett kalasläge för en kvittering just före paus. Elfsborg fick frispark strax utanför Dinamo Bukarests straffområde. Daniel Alexandersson drog på rejält men målvakten Lobont svarade för en jätteräddning, enligt Borås Tidnings nätupplaga.

Fräsande skott

I andra halvlek hade båda lagen bud på mål. Anders Svensson frestade Lobont med ett fräsande skott. Även Johan Wiland tvingades till en kvalificerad (enhands)räddning när Margaritescu kom helt ren med Elfsborgs-målvakten.

Sista tio minuterna låg gästerna på hårt för mer utdelning. Utan framgång.

Elfsborg är klart för Uefacupens gruppspel. En skön revansch för de regerande svenska mästarna som inte lyckas försvara sitt guld i år. Förutom de rent sportsliga framgångarna väntas avancemanget ut i Europa inbringa omkring 15 miljoner kronor.