Borussia Dortmund vann med 2-1.

Giovanni Federico slog in segermålet med 20 minuter kvar.

Derby-jubel i Dortmund.

Bochum fortsätter gå tungt i Bundesliga efter den fina inledningen.

Förlusten mot Dortmund i derbyt inför 71 000 åskådare var lagets sjätte raka utan seger.

Fick Wörns utvisad

Tinga slog in 1-0 efter 17 minuter via ribban men Bochum svarade kvarten senare när Marcin Mieciel kvitterade med ett skott som gick in via stolpen.

Mathias Concha spelade från start som högerback i Bochum – och gjorde det klart godkänt. Concha följde med i offensiven flera gånger i den första halvlek och matade inlägg från högerkanten.

I andra halvlek fick Dortmund Christian Wörns utvisad men kunde ändå avgöra matchen.

Ribbträff på tilläggstid

Med 20 minuter kvar skapade Borussia en hörna via Concha. Hörnan nickades undan men Giovanni Federico mötte på volley och dunkade in 2-1 i nättaket.

På tilläggstid fick Bochum ett drömläge att kvittera men Stanislav Sestaks nickskarv touchade ribban och gick över.

I och med segern klättrade Dortmund förbi Bochum i tabellen och upp på en tionde plats.

Omgången fullbordas under lördagen och söndagen.