Wayne Rooney har hamnat i skuggan av Robin van Persie i Manchester United den gångna säsongen och uttryckt en önskan om att få lämna klubben när nu David Moyes tagit över efter Sir Alex Ferguson.

Bara dagar efter att tränarlegendaren lade av ska Rooney ha sagt till sina lagkamrater att han vill skriva på för Bayern München.

På senare tid har dock Chelsea – och framförallt PSG – annonserat sitt intresse och så sent som i går uppgav brittiska medier att PSG står beredda att erbjuda honom ett 4-årskontrakt med en veckolön på tre miljoner kronor.

Mycket talar alltså för att 27-åringen, som har kontrakt med United fram till 2015, kommer att söka sig till en ny klubb i sommar.

På reklamskyltarna runtom planen rullade texten: "Want to get away like Wayne? Visit teletextholidays.co.uk"

Stjärnan själv såg dock inte ut att störas särskilt mycket av hånet.

I stället såg han till att bryta sin långa måltorka.

Spräckte måltorkan

Anfallaren – som inte hade gjort mål vare sig i ligan eller för landslaget sedan England mötte Montenegro i VM-kvalet 26 mars – hittade återigen rätt.

I den 79:e minuten drog han till från distans med ett skott som touchade lätt på Paulinhos rygg innan bollen letade sig upp i krysset bakom Julio César.

Målet betydde 2-1 till England sedan Fluminense-forwarden Fred gett hemmalaget ledningen med 1-0 i den 57:e minuten och Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain kvitterat i den 67:e.

Berövades på hjälterollen

Brasilien kom dock tillbaka och kvitterade med bara minuter kvar när Lucas hittade fram till Paulinho som satte 2-2, matchens sista mål.

– Vissa oavgjorda resultat kan kategoriseras som vinster, andra som förluster. I dag är jag lite besviken, säger tränaren Roy Hodgson enligt AP.

66 000 personer såg landskampen, som var den första på klassiska Maracana sedan arenan byggts om för att stå värd för Confederation Cup som börjar om cirka två veckor, samt VM nästa sommar.