Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-22

Zlatans anfallspartner satte matchens enda mål

Albaniens målvakt Arjan Beqaj spikade igen mot Sverige.

Men när cypriotiska Anorthosis mötte Inter tvingades Beqaj kapitulera.

Det var dock inte Zlatan Ibrahimovic som nätade i matchen som Inter vann med 1–0, även om svensken fanns med i förarbetet. Ibrahimovic spelade ut bollen till Maicon, vars inlägg nådde Adrianos panna. Med en vacker nick placerade Adriano bollen i mål, otagbart för Arjan Beqaj.

Överraskningslaget Anorthosis – som tidigare kryssat mot Werder Bremen och besegrat Panathinaikos – hade sedan en kanonchans att kvittera strax efter paus. Men Nikos Katsvakis nickade över ur fritt läge.

”Tre viktiga poäng”

Zlatan Ibrahimovic fick en ännu bättre chans att bättra på Inters ledning i 68:e minuten då han ställdes helt fri med Beqaj. Men svensken petade bollen utanför med höger utsida.

– Vi gjorde ingen fantastisk match, men de här tre poängen är viktiga och det var tre poäng vi var ute efter, säger Inters manager Jose Mourinho till AP.

Andreas Isaksson höll nollan i PSV Eindhovens 2–0-seger mot franska Marseille. De båda målen sköts in av Danny Koevermans, och innebar PSV:s första poäng i gruppspelet.

Bland onsdagens övriga resultat märks 1–0-segrar för Bordeaux (mot Cluj), Chelsea (mot Roma) och Sporting Lissabon (mot Sjaktar Donetsk).

Chelseas lagkapten John Terry blev matchhjälte mot Roma när han kastade sig fram och nickade in matchens enda mål på hörna.

Mikael Nilsson fick en plats i Panathinaikos startelva mot tyska Werder Bremen, där Markus Rosenberg byttes in redan efter 27 minuters spel.

Matchen slutade 2–2 vilket gör att Bremen spelat oavgjort i samtliga tre matcher.