”Vi visar moral”

En mardrömsöppning suddades ut tack vare ett drömmål. Felix Magros språngnick räddade en poäng till IFK Norrköping hemma mot IFK Göteborg.

– Vi hoppas och tror på det här alltihop, säger Rickard Spång till TV 4 efter 2–2-resultatet.

Felix Magro efter sitt 2–2-mål.

Håll tätt bakåt i början var planen. Den sprack efter 15 sekunder. Då låg IFK Norrköping under med 1–0 hemma mot gästerna från Göteborg. 13 minuter senare var ställningen 0–2 på Idrottsparken och IFK Norrköping hade inte mycket att säga till om. Blåvitt brände däremot chanser på löpande band. Men när Djordje Mrdjanin nickade in reduceringen efter en dryg halvtimme fick hemmalaget tillbaka tron på sig själva.

Vacker språngskalle

I den andra halvleken fortsatte visserligen gästerna att skapa chanser, men hemmalaget var inte ofarliga och när tränaren Mats Jingblad blev uppvisad på läktaren blev spelet faktiskt bättre. I den 81:a minuten kom så kvitteringen och den var riktigt vacker. Kevin Amuneke nickade in bollen i mitten där Felix Magro kom farande och med en språngnick kvitterade han till 2–2.

– Jag försökte gå på andrabollen. Jag hoppades att Kevin skulle sätta bollen i mitten. Jag är glad att jag sprang och fick bollen, säger Magro till TV 4.

En poäng inte nog

Båda lagen jagade sedan segern, men matchen slutade 2–2. En poäng är inte tillräckligt för jumbon IFK Norrköping, men hoppet om allsvenskt spel nästa år lever ändå.

– Om vi spelar med den här karaktären så är det möjligt, säger Magro.