Chelsea vände och vann derbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-01

Ballack avgjorde på straff mot Fulham

Nye Fulhamtränaren Roy Hodgson stod i blickfånget innan matchen mot Chelsea. Nya jobbet kunde dock ha börjat bättre för Sverige-bekantingen. Svåra Chelsea vände och vann med 2-1.

Chelsea såg ut som fyllesjuka nyårsfirare i första halvlek mot Fulham.

I andra vaknade man till – och vände underläge 0-1 till seger 2-1 i Londonderbyt.

Tungt för debuterande Fulham-tränaren Roy Hodgson.

Nye tränaren Roy Hodgson fick en kanonstart i sin första match för Fulham. Bottenlaget tog ledningen på straff redan tio minuter in i första halvlek när Joe Cole klippte Volz i straffområdet.

Chelsea vaknade till i andra

Danny Murphy slog in straffen och 1-0-ledningen stod sig halvleken ut – en halvlek där Chelsea såg måttligt intresserade ut.

Det blev annorlunda i andra – och om Fulhams inledning var bra blev avslutningen bedrövlig.

Chelsea kom ut som ett helt nytt lag och körde i stort sett över stackars Fulham.

Kalou kvitterade efter tio minuter sedan Alex nickat i första läget.

Sju minuter senare kom 2-1.

Michael Ballack drogs ned i straffområdet, domaren dömde straff och Ballack var hur säker som helst från punkten.

Hänger på i toppen

Chelsea kontrollerade händelserna fullständigt i andra halvlek och segern var aldrig hotad.

Med kvarten kvar kastade in Hodgson in svenskdödaren David Healy men det hjälpte föga.

Starkt av Chelsea som saknade viktiga kuggar som John Terry, Frank Lampard och Didier Drogba – samtliga skadade.

I och med segern hakar laget på Arsenal och Manchester United i toppen av ligan – båda lagen spelar senare i dag.

Roy Hodgson, tidigare förbundskapten för Finland, har en hel del att grubbla över. Hans Fulham är nästjumbo i ligan och dagens insats, speciellt i andra halvlek, var långt i från imponerande.