Brasilien vidare – nu väntar Mexiko

Uppdaterad 2018-06-28 | Publicerad 2018-06-27

Brasilien är planenligt vidare från gruppen efter 2–0 mot Serbien.

Nu väntar Mexiko i åttondelsfinalen på måndag.

Enda gropen längs vägen är att backstjärnan Marcelo utgick skadad redan efter tio minuter.

Brasilien slipper möta Sverige i åttondelsfinalen.

Brassarna gjorde processen ganska kort med Serbien och vann med 2–0 efter mål från Paulinho och Thiago Silva.

Barcelonaspelaren Paulinho rann igenom i den första halvleken och mittbacken Silva dunkade in nicken på hörna i den andra.

Jesus mållös

Segern innebär att de vinner sin grupp på sju poäng och nu ställs man mot Mexiko på måndag i Samara.

Neymar hade flera lägen att göra mål och Gabriel Jesus, som ännu är mållös i mästerskapet, lämnade även han planen utan att ha hittat nätet.

– Vår oro var att ta oss igenom gruppen. Vi vet hur svårt det är, och idag tog vi ytterligare ett steg. Vårt mål var att avancera vi, säger Paulinho enligt Globoesports.

Smolk i bägaren var också att Marcelo tvingades bryta matchen efter tio minuter. Vänsterbacken tog sig för ryggen och medicinerades efteråt i omklädningsrummet, rapporterar det brasilianska fotbollsförbundet. Mer info kommer under kvällen.

För Serbien är VM över.

Europeérna lämnar mästerskapet med en vinst och två förluster, tre inspelade poäng.