Malmö hade spelet, kreativiteten och tyngden.

Det hade räckt till seger om det inte vore för en detalj:

Gais hade Wanderson.

Malmö FF

Malmö jagade seger hemma mot Gais för att haka på topplagen. Efter 21 minuter stod det klart att det skulle bli svårt.

Då hade precis Gaisforwarden Pär Ericsson vunnit en nickduell i straffområdet. Wanderson fick bollen långt ut till höger, drog till – och satte den i bortre gaveln.

Kvitteringen en slump

Efter brassens mål tog Malmö över spelet och kvitterade på ett slumpskott. Ricardinho samspelade fint med Guillermo Molins som sköt. Skottet styrdes på en Gaisback och rullade retligt i mål bakom Dime Jankulovski.

I andra halvlek stod Jiloan Hamad för matchens prestation när han tråcklade sig fram genom Gaisbackarna och tåade in 2-1 från straffområdslinjen. Målet fick Malmö att hoppas på seger, laget spelade stabilt och ägde bollen – men tabbade sig i slutminuterna.

En pinsam krock i backlinjen gjorde att Eyjólfur Hédinsson fick fri väg fram mot Malmömålet. Islänningen spelade över till Wanderson som kallt placerade in kvitteringen.

2-2 stod sig machen ut – men det var ingen nöjd med.

”Bara tre poäng gällde”

– Det är små marginaler vi spelar på här ute. Vi gör ett jättemisstag i slutet, annars gör vi en väldigt bra match, säger MFF-tränaren Roland Nilsson till PPV.

Gais briljerande målvakt Dime Jankulovski var lika besviken.

– Tungt att vi släpper ett i slutet av första halvlek och ett i början av andra. Det är psykologiskt tungt, säger han till PPV och fortsätter:

– Det är svårt med tanke på hur läget är för oss. Det var nästan bara tre poäng som gällde.