Två mål i slutminuten vände mötet med Häcken

Häcken var bara sekunder från final i svenska cupen.

AIK svarade för en mirakelvändning och vann med 3–2.

– Att vi får in två bollar i slutminuten, det är... Skönt, säger AIK:s matchhjälte Markus Jonsson.

AIK Fotboll

Det blev en minst sagt svängig semifinal på Råsunda.

AIK tog ledningen efter 21 minuter. Antônio Flávio slog ett markinlägg från högerkanten och Iván Obolo direktstötte in 1–0 intill stolproten.

Solnalaget såg sedan länge ut att vara på väg mot final.

Men – de hade inte räknat med inhopparen Vinicius Lopes Souto.

Gjorde som Zlatan

Först sprang brassen ifrån Gabriel Özkan och Markus Jonsson och prickade in 1–1 via stolpen i 89:e minuten.

Sedan – fem minuter in i förlängningen – gjorde han ”en Zlatan”.

Vinicius Lopes Souto fick bollen för långt ifrån sig och kom för nära utrusande målvakten Nicklas Bergh, som ersatt ryggskadade Daniel Örlund i pausen. Men precis som Zlatan fick Vinicius Lopes Souto bollen på sig och bollen studsade in i mål.

En sak skiljde sig dock. Efter Zlatans mål var matchen över. Det här dramat var inte över – långt ifrån.

”Det är starkt”

I 119:e minuten – när AIK bara hade tio man på planen eftersom Martin Mutumba utgått med krampkänning – forcerade Nils-Eric Johansson in kvitteringen på hörna.

Och kort efter avspark tog sig Miran Burgic in i straffområdet och föll samtidigt som bollen hindrades med armen av Häckens Mattias Östberg som låg på marken.

Domaren Martin Ingvarsson pekade på straffpunkten och straffspecialisten Markus Jonsson skickade in avgörandet.

– Jag var nervös, men det var ändå en skön känsla att få slå en straff i ett sånt läge, säger Jonsson till TV4 Sport.

– Vi forcerade och fick in två bollar, det är starkt.

Nu väntar final den 7 november mot vinnaren i mötet Helsingborg–Göteborg (som spelas den 16 september).