”Vi vill inte ha en legosoldat”

Publicerad 2013-10-26

Moyes revansch efter rysare

Hemmamatch mot Stoke ska historisk betyda tre poäng för Manchester United.

Det blev det också efter 3-2 men först sedan nye managern David Moyes och hans spelare hånats, kritiserats och till sist hyllats.

”Jag skäms över vissa fans”, skriver förre United-profilen Gary Neville på Twitter.

David Moyes har fått en minst sagt knackig start i Manchester United och redan kritiserats. Inför hemmatchen mot Stoke kom plötsligt rop på att klubben borde förstärka ledarstaben med en sportchef för att hjälpa Moyes.

– Vi vill inte det eftersom vi tror på managern. Vi vill inte ha en legosoldat som manager i två eller tre år. Vi vill att nästa generation ska kunna njuta av att ha honom här när han skapar sitt eget arv i klubben, sa vice-ordföranden Ed Woodward enligt AP i ett uttalande till stöd för Moyes.

Nani utbuad

Sedan fortsatte Moyes prövning.

Redan efter fyra minuter gjorde Peter Crouch 1-0 för Stoke på Old Trafford. Robin van Persie kvitterade efter 43 minuter men mardrömmen fortsatte för hemmalaget då österrikiske landslagsmannen Marko Arnautovic återigen gav Stoke ledningen.

Efter 58 minuter agerade Moyes och plockade ut Nani. Hemmafansen visade då vad de tyckte om portugisens insats genom ett stort jubel när hans nummer dök upp på fjärdedomarens skylt följt av burop när Nani joggade av och ersattes av underbarnet Adnan Januzaj, skriver BBC.

Bytet avgörande

Tio minuter senare kom nästa byte när Javier Hernandez ersatte Tom Cleverley. Det kom att spela en avgörande roll.

Efter att Wayne Rooney kvitterat för United i den 78:e minuten blev Hernandez stor hjälte med segermålet till 3-2 med bara tio minuter kvar av matchen.

– Det var allt offensivt och det blev den där klassiska United-vändningen. Det var så ofantligt välbehövligt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotbolls studio.

Då kunde inte förre United-profilen Gary Neville låta bli att slå tillbaka mot de som kritiserat och hånat laget under matchen.

”Vissa av de tweets jag sett får mig att skämmas. Det grundläggande för en United-supporter är att alltid tro att laget kommer göra mål och att de aldrig kommer ge upp”, skriver Neville på Twitter.