Nätade igen – går upp jämsides med Ronaldo

Uppdaterad 2013-12-16 | Publicerad 2013-12-15

Efter en mållös första halvlek ökade Atlético tempot hemma på Vicente Calderón. Då hängde inte Valencia med överhuvudtaget – och Atlético vann med klara 3-0.

– Jag är nöjd med hur laget reagerade i andra halvlek, säger Diego Simeone.

Det var mållöst i pausvilan i stormötet mellan Atlético de Madrid och Valencia. Men direkt i andra var det hemmalaget Atlético, som också var det bättre laget i första, som ökade tempot till max – och drog ifrån rejält.

Skyttekungen visade vägen

Skyttekungen Diego Costa gjorde först 1-0 efter en fin soloprestation.

– I andra halvlek höjde vi tempot och pressade hårdare. Sedan handlade det också om en individuell prestation som gav ledningsmålet, säger Diego Simeone på presskonferensen efter matchen.

Direkt efter 1-0 bytte Raúl García av David Villa, och han behövde inte mer än två minuter på sig för att utöka till 2-0.

Lika med Ronaldo

Det var dock Diego Costa som skulle få sista ordet. Först missade han en straff – hans tredje straffmiss för säsongen – men drygt tio minuter från slutet skulle anfallsstjärnan få en ny chans från elva meter. Den här gången satte han bollen distinkt i nätmaskorna och fastställde slutresultatet 3-0. Costa delar nu skytteligaledningen med Cristiano Ronaldo på 17 gjorda mål.

– Jag är nöjd med hur laget reagerade i andra halvlek. Nu fortsätter vi på den här inslagna vägen och tar allting steg för steg, match för match, säger Diego Simeone.

Jämnt i tabelltoppen

I och med segern fortsätter Atlético att pressa Barcelona i tabelltoppen. Båda lagen står nu på samma poäng och samma målskillnad (+34). Katalanerna har däremot gjort ett mål mer än Atlético, vilket också gör att man innehar förstaplatsen. Real Madrid jagar fem poäng bakom.