Stjärnans skada lindrig

Publicerad 2014-01-02

Adebayor om skadan: "Det är inte alls illa"

Adebayor firar sitt 1-0 mål mot Manchester United, innan han drog på sig en skada och fick bäras ut på bår.

Emmanuel Adebayor glänste mot Manchester United i går innan han bars ut på bår i den 70:e minuten, med en skada av okänd karaktär.

Nu kan alla Tottenhamsupportrar andas ut – anfallaren ser ut att kunna spela FA-cupmatchen mot Arsenal på lördag.

– Det är inte alls illa, försäkrar Adebayor på Twitter.

Manchester United förlorade sin fjärde hemmamatch för säsongen när Totteham gästade Old Trafford på nyårsdagen. Efter mål av både Emmanuel Adebayor och Christian Eriksen lyckades Danny Welbeck reducera till 1-2, och resultatet stod sig sedan matchen ut.

Men minuten efter Welbecks mål mörknade det i Tottenhamlägret. Emmanuel Adebayor, som varit en av de bästa på planen, la sig ned i gräset i smärtor och fick efter ett par minuter bäras ut på bår.

Okänd skada

Efter matchen konstaterade manager Tim Sherwood att det fortfarande var oklart vilken typ av skada Adebayor drabbats av.

– Han har fått is på varje del av kroppen, vi är inte säkra på vad det är som smärtar. Vi får undersöka honom i morgon, men varken vi eller han vet vad det är som gör ont, sa han enligt ESPN.

Adebayor har spelat fyra matcher för Tottenham sedan klubben sparkade förre managern Andre Villas-Boas och Tim Sherwood tog över i mitten av december. I tre av dessa matcher har anfallaren gjort mål.

– Vi vet att han är en toppanfallare, när han levererar som han gör nu så är han i det närmaste ostoppbar. Jag måste tänka positivt och har ingen anledning att inte tro att han kommer att fortsätta. Han är otroligt viktig för oss, säger Sherwood.

"Är inte alls illa"

Och på torsdagsmorgonen kom Adebayor med ett positivt besked. Till en supporter på Twitter, som lyckönskat anfallaren i dennes återhämtning, svarade han:

– Tack så mycket bror, det är inte alls illa. Förhoppningsvis är jag tillbaka innan du hinner förstå det!

Beskedet bådar gott för Adebayors medverkan i FA-cupmatchen mot Arsenal på lördag. Däremot kommer spelare som Paulinho, Andros Townsend, Jan Vertonghen och Jermain Defoe att saknas i Tottenham i rivalmötet.

Stjärnspelare borta i Arsenal

I går skadades Arsenals Nicklas Bendtner när han landade snett på foten efter sitt mål mot Cardiff. Ankelskadan tvingar anfallaren till flera veckors vila, enligt managern Arsene Wenger.

Även Mesut Özil, Olivier Giroud och Aaron Ramsey missar lördagens stormatch mot Tottenham, däremot förväntas Alex Oxlade-Chamberlain vara tillbaka från knäskadan som han drog på sig i premiären mot Aston Villa i augusti.