Brassarnas besked till Milan och Tevez

Uppdaterad 2011-12-07 | Publicerad 2011-12-06

Robinho/Pato bjöd på uppvisning

Milan kom på tisdagen överens med Manchester Citys Carlos Tevez om det personliga kontraktet.

Timmar senare showade anfallsparet Robinho och Alexandre Pato i 2-2-matchen mot Viktoria Plzen.

– Jag är nöjd med min insats eftersom jag gjorde ett mål och stod för en assist, säger Pato.

Milan söker efter en ersättare till Antonio Cassano och bekräftade på måndagen att de är överens med Manchester Citys Carlos Tevez. Om den engelska klubben accepterar lånebudet kommer 27-åringen att ansluta till de italienska mästarna i januari.

– Vi har nått en överenskommelse med Tevez. Jag talade med honom på telefon och han vill komma till oss. Nu väntar vi på Citys svar, sade Milans vicepresident Adriano Galliani i Milans TV-kanal Milan Channel.

Bröstade fram

Bara timmar senare ställde laget upp för matchen mot Viktoria Plzen. Då Milan redan var klara för nästa runda vilades Zlatan Ibrahimovic och Alexandre Pato fick chansen från start tillsammans med kritiserade Robinho.

Med Tevez-beskedet i färskt minne passade brasse-duon på att bjuda på stor uppvisning. Robinho bröstade snyggt fram Pato till 1-0 och fick sedan tjänsten återgäldad bara minuter senare.

Väggspelade vackert

Duon väggspelade då bort hela försvaret innan Robinho kunde lyfta in 2-0. Två imponerande insatser av anfallarna vars situation ser osäker ut om Tevez ansluter till laget.

Trots de två målen fick Milan bara 2-2 efter att Viktoria Plzen reducerat efter 86 minuter och kvitterat på övertid. Plzen avancerar nu till Europa League som grupptrea och Milan till åttondelsfinal som tvåa.