Frej utgick från matchen märkbart groggy.

Det var i en duell med Sirius Joakim Persson som oturen var framme. I situationen for Perssons fot upp i luften när han ramlade – varpå den träffade Frej i huvudet.

Gais-spelaren föll till gräset innan han reste sig på skakiga ben. Det uppmärksammade Sirius kapten Daniel Stensson som snabbt var framme och tog tag i Frej för att hjälpa honom hålla balansen.

Sjukvårdare rusade in och Gais tvingades byta ut en märkbart groggy Robin Frej.

– Det är otäcka bilder vi får se här nu. Det vekar ha blivit en rejäl smäll, säger Max kommentator Stefan Lissol.

Dessförinnan hade de också behövt byta ut Anes Cardaklija som fick ett skott i huvudet. När han var utanför planen och fick vård passade Sirius på att göra 1–0 då Henrik Castegren nådde högst på hörna.

Kvitterade efter sågning

I halvtidsintervjun var Gais Axel Henriksson tydlig, efter att ha tagit gult kort på offensiv planhalva, vilket innebär att han är avstängd nästa match.

– Jag gör några riktiga juniormisstag. När jag tar gult där och så tappar jag markeringen på deras mål.

Det var Henrikssons sjätte gula kort i årets allsvenska.

Robin Frej utgick skadad.

– Alla är liknande situationer. Jag måste stå upp och spela fotboll, jag behöver lära mig det. Det är något jag måste öva på under träning. Det är en dålig vana.

Tidigt i andra halvlek tog Henriksson revansch på sig själv när han kvitterade på hörna.

Men glädjen var kortvarig för Henriksson och Gais. Bara minuter senare gav Melker Heier Sirius ledningen igen. På tilläggstid fastslog Yousef Salech slutsiffrorna 3–1, efter att Joakim Persson stått för en fin assist. Persson som missat tio matcher på grund av skada.

16 tilläggsminuter

Matchen präglades annars av många avbrott. I första halvlek annonserades åtta tilläggsminuter – men det blåstes av först efter tio.

I andra halvlek fick Sirius byta ut både Malcolm Jeng och Henrik Castegren i backlinjen. När fjärdedomaren höll upp skylten med tilläggstid, då var det åtta minuter igen.