Målgalet mellan Bayer Leverkusen och Roma

Publicerad 2015-10-20

Roma var på väg mot en mäktig vändning mot Bayer Leverkusen och upp på andraplats i gruppen.

Men istället fortsätter den poängsnåla starten på Champions League för gruppjumbon.

0-2 blev 4-2 som till slut blev 4-4 – den målrikaste kryssmatchen i turneringens historia.

Roma inledde säsongens Champions League-spel med 1-1 mot Barcelona.

Men efter 2-3-förlusten mot Bate Borisov växte kvällens möte med Bayer Leverkusen fram som den stora nyckelmatchen för det italienska laget.

En förlust hade nämligen inneburit att laget haft fem poäng upp till Bayer Leverkusen – och sex upp till Barcelona.

Och laget fick se Bayer Leverkusen chockstarta.

Javier "Chicharito" Hernández gjorde 1-0 på straff redan efter fyra minuter och en kvart senare fixade nyförvärvet även 2-0 efter att ha lurat Romas försök att ställa honom offside.

Fyra mål i andra halvlek

Men den här målgalna matchen hade bara precis börjat.

Daniele De Rossi ville inte vara sämre än Chicharito och hann även han med att bli tvåmålsskytt innan den första halvleken var slut.

Sedan fortsatte Romas forcering. Miralem Pjanic skruvade in en frispark och när Iago Falque satte 4-2 såg vändningen ut att vara säkrad.

Men icke.

Inom loppet av tre minuter var ledningen uppäten efter två snabba Bayer Leverkusen-mål i matchens slutskede.

Enligt Champions Leagues officiella twitterkonto var matchen den mest målrika oavgjorda Champions League-matchen i historien.

Lagen delade på poängen, vilket innebär att Roma fortsatt ligger sist i gruppen, men med häng på andraplatsen.