Zlatans måltorka över

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-05-07

Svenskens första mål sedan februari kom mot Palermo

Zlatan Ibrahimovics måltorka är över.

Svensken rullade in 2-0 mellan benen på Palermos målvakt Federico Agliardi i den 51:a minuten och satte därmed sitt första seriemål sedan den 18 februari.

Juventus vann matchen med 2-1 och behöver bara ta en poäng i den sista matchen för att ta hem Scudetton.

Mauro Camoranesi hittade svensken med en vacker djupledsboll och Zlatan rullade behärskat in bollen mellan benen på en utrusande Agliardi. Kroppsspråket hos svensken och lagkamraternas gratulationer talade alla samma språk – det här var ett oerhört viktigt mål för ”Ibra”.

Toni skyttekung

Senast svensken målade var mot Messina den 18 februari. Söndagens mål var Zlatans sjunde för säsongen.

Juventus vann matchen med 2-1 efter att Pavel Nedved slagit in 1-0 i den första halvleken. Gästernas reducering kom i den 62:a minuten då Denis Godeas tryckte upp bollen i Buffons vänstra kryss.

Juventus leder nu Serie A med tre poäng före Milan med endast en match kvar att spela. Milan som vann mot Parma med 3-2 måste vinna sin hemmamatch mot Roma samtidigt som Juventus förlorar borta mot Reggina kommande helg.

När Fiorentina krossade Reggina med 5-2 satte Luca Toni sitt 29:e och 30:e mål för säsongen.