En match från drömmen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-21

AIK närmar sig uppflyttning

AIK kan känna doften av allsvenskan.

Efter onsdagens seger mot Åtvidaberg kan laget vara klart för uppflyttning redan efter nästa omgång.

Räkna med publikfest då Gais besöker Råsunda på söndag.

Matchen på Kopparvallen höll hög kvalitet. Åtminstone under första halvlek. AIK spelade något mer defensivt än vanligt mot hemmastarka Åtvidaberg.

Matchens första riktiga målchans var AIK:s och Daniel Tjernströms, men nicken gick i stolpen.

Åtvidaberg hade svårt att luckra upp AIK:s defensiv och testade många långskott. Hemmalagets bästa spelare Kristian Bergström försökte flera gånger – men kom bara nära.

I stället var det Kristian Haynes som gjorde matchens enda mål efter ett skolboksanfall. Mats Rubarth hittade Dennis Östlundh på högerkanten. Östlundh drev bollen några steg innan han spelade in mot Kristian Haynes som stack på första stolpen och stötte in 1-0 i den 37:e minuten.

AIK blev än mer defensiva i andra halvlek och tillät Åtvidaberg föra matchen. Men även nu hade Åtvidaberg stora problem att komma igenom. I stället var det distansskott som gällde mot den allt som oftast perfekt placerade Daniel Örlund.

AIK tog genom segern åter över förstaplatsen i superettan och ligger nu tio poäng före Gais på kvalplats. Vid seger mot just Gais på söndag växer försprånget till ointagliga 13 poäng med fyra omgångar kvar.