Heerenveen vann med 9-0 och Afonso skrev in sig i historieböckerna.

Skyttekungen Afonso Alves har haft en strulig inledning på säsongen som mest har handlat om mystiska försvinnanden och bråk.

Sju mål i 9-0-segern

På söndagseftermiddagen satte han ned foten ordentligt – och visade att han kan spela fotboll också.

I Heerenveens 9-0-seger mot Heracles Almelo gjorde brassen, med förflutet i Malmö FF och Örgryte, sju mål!

Afonso stod för ett hattrick i första halvlek när han gjorde 1-0, 2-0 och 3-0 på nio minuter.

Sibon stack emellan och satte 4-0 kvarten in i andra.

Sedan tog Afonso över showen fullständigt.

På åtta minuter, mellan den 68:e och 76:e matchminuten, gjorde han fyra mål till och ökade på Heerenveens ledning till 8-0.

Sibon fastställde sen slutresultatet till 9-0.

Klättrade till andra plats i skytteligan

Afonso har legat i luven med ledningen i sin holländska klubb sedan i somras. Han har vid flera tillfällen vägrat att komma tillbaka till klubben och krävt att han ska säljas vidare.

Fansen, som tröttnat på brassens beteende, kanske tar honom till nåder efter dagens uppvisning.

Målorgien skrev även i Afonso i historieböckerna. Aldrig tidigare han en spelare gjort sju mål i en och samma match i den holländska förstadivisionen.

Matchen var Afonsos andra i ligan – och målen var hans... sju första i ligan den här säsongen.

Han seglade därmed upp på andra plats i skytteligan – två mål färre än Ajax Klaas-Jan Huntelaar.

Förra säsongen gjorde han 34 mål och vann den holländska skytteligan överlägset.