Målvaktstavlor bäddade för 1-1 i Behrn Arena

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-17

Bajrami och Halilovic målskyttar

Bajrami jublar Emir Bajrami gjorde ledningsmålet för Elfsborg i sin allsvenska premiär.

Emir Bajrami och Nedim Halilovic gjorde målen.

Men det var målvakterna som stod i centrum när Örebro spelade 1-1 mot Elfsborg.

Målvaktstavlor låg bakom båda målen.

Det var match direkt när svenska mästarna drabbade samman med nykomlingen Örebro på Behrn Arena.

Och det var hemmalaget som var piggast i början av matchen.

Redan i andra minuten slog Örebros Fredrik Nordback in bollen i mål efter väggspel på vänsterkanten – men det dömdes bort för en tveksam offside.

Strax efteråt tvingades Nordback av planen med blödande näsa efter att ha fått en armbåge i ansiktet av Elfsborgs Andreas Augustsson. Nordback kunde dock komma in på plan en stund senare.

Strax efter armbågningen slog Elfsborg till.

Efter ett inspel av från vänster kunde Emir Bajrami dra till med ett vänsterskott som letade sig in mellan Peter Westmans ben. Tveksamt målvaktsagerande och 1-0 till Elfsborg i nionde minuten.

Tavla av Wiland

Men Örebro reagerade.

I nittonde minuten fick Fredrik Nordback en ren träff på frispark utanför straffområdet. Bollen tog i ribbans överkant efter att Anders Svensson vikt bort kroppen i Elfsborgmuren.

Sen kom kvitteringsmålet.

Kristoffer Näfver slog ett inlägg från vänster – då fumlade Johan Wiland i sitt ingripande och skänkte bollen till Nedim Halilovic som bara hade att peta in bollen i Elfsborgsmålet drygt tio minuter före paus.

– Vi kom in i matchen mer och mer, sa Näfver till Canal plus under pausen.

Med 1-1 gick spelarna in omklädningsrummen efter en jämn halvlek.

Jönsson utvisad

Andra halvlek blev relativt händelsefattig.

Elfsborg höll i matchen men lyckades inte få till några riktigt vassa målchanser.

Jon Jönsson blev felaktigt utvisad efter att en framrusande Lars Larsen fallit till marken. Av sig själv visade det sig – men Jönsson fick sitt andra gula kortet och tvingades av planen i 83:e minuten.

Elfsborg försökte forcera i slutminuterna och fick tre vassa avslut. Alexandersson fick på ett bra skott som Westman kunde rädda. På efterföljande hörnan nickade Augustsson mot mål men Westman klarade igen. Strax efteråt sköt Alexandersson ett hårt skott utanför.

Ingen av tränarna var riktigt nöjd med resultatet.

– Vi var det klart bättre laget i andra halvlek. De gjorde det bra, men vi tog över, säger Magnus Haglund till Canal Plus.

Örebros tränare Patrick Walker var besviken.

– Jag är jäkligt besviken att vi inte tog tre poäng, säger han till Canal Plus.