Festen 2-0-skytten Pontus Wernbloom firar det första SM-guldet på elva år tillsammans med tusentals fans som stormat Ullevi.

Elva års väntan är över.

Blåvitt är svenska mästare i fotboll igen – för första gången sedan 1996.

IFK Göteborg är alltså svenska mästare i fotboll för 18:e gången.

Blåvitt hade inga problem att slå Trelleborg hemma på ett fullsatt och dyngsurt Ullevi. Thomas Olsson satte 1-0 redan efter sju minuter och guldstriden blev aldrig något gastkramande drama.

Ledningsmål serverat på silverfat.

TFF-backen Andreas Wihlborg skulle bara slå unden en boll i straffområdet men tog ett felsteg och tappade kontrollen över bollen.

Thomas Olsson högg direkt och rullade kallt in 1-0 och ett fullsatt Ullevi exploderade.

– Vi var oerhört laddade och vi gör en jättebra match trots att det är stor press på oss, säger Stefan Selakovic till Canal Plus.

– Det tidigt målet var precis vad vi behövde. Det är bara att tacka och ta emot.

Blåvitt dominerade den första halvleken men Trelleborg stack upp och skapade några halvchanser i vätan på Ullevi.

Efter dryga halvtimmen kom förlösande 2-0 när Pontus Wernbloom nådde högst på ett inlägg och tryckte in bollen med pannan.

”Bara glädje i kroppen”

Minuterna senare hade samme Wernbloom ett avslut i ribban.

I andra halvlek hade Blåvitt läge att göra både 3, 4 och 5-0 men det ville sig inte. Men vad spelade det för roll. När BP satte 1-0 på Djurgården med kvarten kvar var guldet i stort sett i hamn.

På slutsignalen utbröt galen guldglädje och Ullevis knallgröna matta fylldes snabbt med tusentals segerrusiga fans.

Räkna med en makalös fest i Göteborg i natt.

– Det är helt underbart och bara glädje i kroppen, säger Magnus ”Ölme” Johansson.