Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-18

Polen är klart för EM.

Finland har ännu chansen.

Dramat i EM-kvalgrupp A fortsätter.

I går blev det första laget klart då Polen vann mot Belgien med 2–0. Euzebiusz Smolarek gjorde båda målen – ett i slutet av första halvlek och ett i början av den andra.

Portugal vann den sena kvällsmatchen mot Armenien med 1–0 och Finland lyckades besegra Azerbajdzjan med 2–1.

Seger krävs

Men det såg länge mörkt ut för Finland i Helsingfors. Bortalaget tog ledningen i den 63:e minuten, men Mikael Forssell (79:e) och Shefki Kuqi (86:e) gav vårt grannland fortsatt hopp.

Nu krävs seger i sista matchen mot Portugal borta.

– Alla förväntar sig att Portugal ska vinna, så de har pressen på sig, säger Finlands mittfältare Joonas Kolkka.

Anmärkningsvärt var att Jari Litmanen var tillbaka på planen. Den förre Malmö-spelaren hoppade in med halvtimmen kvar att spela.

Serbiens match mot Kazakstan ställdes in på grund av snöstorm. Den spelas antingen i dag eller på lördag, beroende av vädret.