Dubbel blunder på Fotbollsgalan
TV4 stavade fel på Asllanis efternamn
Uppdaterad 2017-11-22 | Publicerad 2017-11-20
Först fick Kosovare Asllani ta emot sitt pris utanför tv-sändningen – och konferencieren Fredrik Berling hade inte koll på hennes efternamn.
– Han borde ha kunnat det, säger ”Kosse”.
Sen kom ännu en tabbe.
TV4 stavade fel på hennes efternamn i ett inslag.
Kosovare Asllani, som har haft ett fint år med spel i Manchester City och Linköping FC, fick ta emot pris som årets mittfältare under Fotbollsgalan. Det priset skulle ha delats ut under tv-sändningen, men flyttades på grund av att herrprisvinnaren Emil Forsberg inte är på plats.
Ett beslut som ”Kosses” lagkamrat Marija Banusic kritiserar på twitter.
”Beyond me. En sådan stor spelare och någon väljer att inte marknadsföra när Sveriges bästa fotbollsspelare tar emot pris. Riktigt dåligt”, skriver hon.
– Jag hoppas inte att det är enda anledningen att den inte är med. Mittfältspositionen är ändå oerhört viktig, säger Asllani.
”Snubblade på mitt efternamn”
Konferencieren Fredrik Berling gjorde en blunder vid prisutdelningen. Han hade problem med Asllanis efternamn.
– Han snubblade på mitt efternamn, jag orkade inte med att ta det. Jag var tvungen att gå in och säga Asllani och gå därifrån. Han borde ha kunnat det. Det borde han definitivt, särskilt om man ska dela ut ett pris. Men vad ska jag göra? Det var längesen det hände, när man var liten hände det hela tiden.
Du får lära honom efteråt?
– Ja.
Senare under kvällen kom nästa tabbe.
Vid ett inslag hade TV4 stavat fel på Asllanis efternamn.
De skrev ”Asslani”, i stället för Asllani.
Landslagskollegan Jessica Samuelsson anser att det är dåligt.
– Jag tycker inte det är okej, det är för slarvigt. Jag tycker först och främst att alla ska veta vem ”Kosse” är och vad hon heter. Det är katastrof, helt enkelt, säger högerbacken.
”Det har aldrig funnits någon”
Damlandslaget hotade att bojkotta Fotbollsgalan 2017 eftersom man inte hade nått en överenskommelse med Svenska Fotbollförbundet gällande en högre ersättning vid landslagsuppdrag.
För några dagar sedan löste parterna konflikten, som enligt förre förbundskapten Pia Sundhage pågick förhandlingarna under EM i Nederländerna i somras.
– Det har gått en väldigt lång tid. Det viktiga är att det är klart, så vi slipper fundera på det de närmaste fyra åren, säger Asllani.
Enligt Sportbladets uppgifter fick ni 230 kronor i det tidigare avtalet. Hur mycket har det här stört er?
– Man har blivit van. Jag har aldrig tänkt på en inkomst när jag har åkt iväg med landslaget, det har aldrig funnits någon, i mina ögon. Och det är inte därför man är med i landslaget. Men i grunden vill man ha respekt för det jobbet vi gör.
– Det har funnits vid sidan av hela tiden, men jag kan inte säga att det har tagit fokus från oss. Vi har absolut haft diskussioner om det under hela året.
”Där problemet ligger”
Lennart Johansson anser att damer och herrar inte ska få samma ersättning. Enligt Kosovare Asllani är det en fråga som ska lyftas hos Uefa och Fifa.
– Samma och samma. Det är väldigt svårt att säga om det ska vara samma. Vi förstår att herrarna drar in mer pengar, det är inget konstigt. Grunden ligger inte där, grunden ligger mycket djupare, hos Fifa och Uefa. Det är där problemet ligger. Får inte förbundet inte in ersättning från dem till vårt damlandslag så är det klart det är svårt att ge oss.
– Sverige är ledande när det gäller jämställdhetsfrågor så jag tycker att det är viktigt att Sverige går i bräschen och visar vad vi står på även den frågan. Problemet ligger hos Uefa och Fifa, så jag tycker att det ska bli ändring. Jag tycker alla landslag och klubblag ska ställa sig bakom. Även vid Champions League, det är ett problem som går djupt.