Besara blåste Hammarby på segern

Publicerad 2016-09-12

Förre Bajen-spelaren kvitterade på stopptid

Det grönvita framgångståget tuffare vidare i allsvenskan.

Efter 1–1 mot Örebro har Hammarby nu spelat sex matcher i följd utan att förlora.

Det hade blivit tre poäng – och inte förre Bajen-spelaren Nahir Besara kvitterat på stopptid.

– Vi gjorde vad vi kunde för att vinna, säger publikfavoriten Joseph Aidoo till C More.

Vårmötet mellan Hammarby och Örebro utvecklades till en riktig målfest. Bajen ledde med både 1–0 och 2-1 men ÖSK lyckades vinna med 3–2 på Behrn Arena sedan Kennedy Bakircioglu missat en straff i slutsekunderna.

Fansen hade gärna sett den 35-årige lagkaptenen stega fram till elvameterspunkten även i returen på Tele2 Arena, för både spelare och supportrar ansåg sig bli blåsta på två straffar i slutet av första halvlek.

Tveksamma domslut

Först drog Alex till med vänstern, vilket fick Daniel Björnqvist att kasta sig och agera extramålvakt i straffområdet. Bollen tog hans högerarm, men det var han inte villig att medge.

– Han ska skjuta och jag försöker täcka. Jag kan inte säga om den tar på armen, utan tycker att den tar i magen, säger Björnqvist till C More.

Domaren Magnus Lindgren lyssnade inte på protestorkanen utan höll bevisligen med ÖSK-försvararen.

Bara någon minut senare, då Erik Israelsson efter ett nickavslut blev sparkad i ansiktet av Michael Almebäck, valde han att fria på nytt.

Mål efter frispark

Kennedy Bakircioglu slår ju också, till fansens glädje, frisparkar, och det var efter en sådan Hammarby tog ledningen.

Spelet hade pågått i 69 minuter när den gamle publikfavoriten skickade in bollen i straffområdet och fick se den leta sig fram till fansens nya kelgris Joseph Aidoo. Den 20-årige mittbacken, som spelade från start för sjunde gången i år, befann sig på rätt plats och tryckte in bollen med något som kan liknas vid en misslyckad tåfjutt.

– Det var en fantastisk känsla. Jag har kommit närmare och närmare och visste att jag skulle göra mål en dag, säger ghananen till C More.

Släkten är värst

Det dröjde, men kvitteringen skulle komma. I den fjärde stopptidsminuten slog han till, Nahir Besara. Han lämnade Bajen för turkiska Göztepe förra sommaren, och när han i augusti återvände till allsvenskan var det för spel i ÖSK. Besara, som smekte in en bredsida, valde att inte fira målet på sin gamla hemmaplan.

– Jag vill vara respektfull. Jag hade en bra tid i Hammarby och fansen visade kärlek, säger Besara till C More.

Fyra ramträffar

Det kunde, eller rättare sagt borde, ha blivit ännu fler mål på Tele2 Arena. Vid inte mindre än fyra tillfällen small det i målramarna.

ÖSK-anfallaren Michael Omoh, som blev skadad i slutet av matchen, prickade stolpen i första halvlek. Erik Israelsson och Kennedy Bakircioglu höll på att skjuta sönder ribban efter pausvilan och Birkir Már Sævarsson dundrade en boll i stolpen.

För Hammarby växte den förlustfria sviten till sex matcher. Senaste förlusten kom i derbyt mot AIK den 24 juli.