Dagens namn: Ragnar, Ragna

Chansfattigt test för Sverige: "Snöpligt"

Publicerad 2014-05-28

0-0 och händelselöst i 90 minuter.

Sen fick Danmark först ett till synes korrekt mål bortdömt innan Daniel Agger avgjorde på straff i 93:e minuten.

– Det var lite snöpligt, säger Erik Hamrén till TV 4.

4-3-1-2 eller 4-3-3 kallades den nya formationen som Erik Hamrén skickade ut mot Danmark.

Och att det var nytt var ingen som behövde tvivla på. I första halvlek var Sverige mer eller mindre utspelat och till synes förvirrat. Och förutom ett farligt avslut av Kim Källström i slutet av halvleken skapade Sverige ingenting.

– I första halvlek hade vi problem, vi blev för smala med våra forwards i defensiven. Sen blir vi ett alldeles för långt lag, vi blev väldigt utspridda, säger Hamrén och fortsätter:

– Att det blir så innan paus får jag ta på mig. Det är min idé att vi ska köra på det här, men jag tar däremot inte på mig missade femmeterspassningar. Vi slår så många enkla felpass när vi kan starta anfall.

Avgjorde på straff

I paus bestämde laget, enligt Hamrén, för att fortsätta med formationstestet. Hamrén bytte också ut Zlatan Ibrahimovic mot Ola Toivonen.

Sista 45 minuterna såg bättre ut även om chanserna var få. När matchen såg ut att sluta 0-0 så exploderade det på stopptid. Först fick Danmark ett till synes korrekt mål bortdömt då domarna inte tyckte Martin Braithwaites boll var över mållinjen när landslalgsdebutanten Mattias Johansson rensade undan.
Bara minuten senare kom samme Braithwaite igenom,rundande Kristoffer Nordfeldt i målet innan han revs ner av den svenske målvakten.

Mållöst för femte raka matchen

Straffen satte Daniel Agger säkert i mål.

– Det var väldigt snöpligt. De har fler målchanser än oss totalt sett men efter andra halvleken tycker jag vi är värda ett oavgjort resultat, säger Erik Hamrén.

Segern var Danmarks fjärde raka mot Sverige och det var femte raka matchen utan mål mot våra nordiska grannar.