Publicerad 2013-05-11

Söder imponerade i första starten

Sedan 2009 har han kämpat med skador.

På lördagen visade Robin Söder att han är på väg att bli en spelare att på allvar räkna med igen.

– Robin håller i perfekt, säger segerskytten Tobias Hysén efter 1-0 mot Halmstad.

Robin Söder slog igenom med dunder och brak 2008 och det talades om att italienska Milan följde talangen noga. Men den svåra knäskadan under U21-EM 2009 satte stopp för den explosionsartade utvecklingen och sedan dess har anfallaren kämpat för att komma tillbaka till samma nivå igen. Nu kan genombrottet vara nära.

Flera jättechanser

På lördagen gjorde 22-åringen sin första match från start i årets allsvenska och imponerade stort under den första halvleken. Tillsammans med anfallspartner Tobias Hysén, och en stundtals lysande Sam Larsson på mittfältet, straffade Söder Halmstads försvar gång efter annan.

Redan efter sex minuter fick 22-åringen sin första chans när han nickade utanför från nära håll. I den 26:e spelades Robin Söder sedan fri och avslutade utanför i ett läge där Hysén förmodligen borde ha fått bollen på djupet. Men samarbetet filades till.

Efter att Söder bränt ett till öppet läge i samma spelminut, då Stojan Lukic räddade, kom målet. Daniel Sobralense spelade upp till Söder från eget straffområde som i sin tur höll i och inväntade det perfekta tillfället. Sedan frispelade 22-åringen Tobias Hysén som lurade ner Lukic och placerade in segermålet i matchens 27:e minut.

”Handlar om att välja sida

– ”Sobra” tar bollen nere i hörnet, sedan är det en millimeterpassning till Robin som håller i perfekt. Jag tar en löpning, sedan försöker de ställa mig men den här gången fick de (domarna) det rätt. Ett bra fotbollsmål från början till slut, säger Hysén till C More Fotboll.

Målet var Hyséns tredje i år.

– Vid friläge handlar det om att välja sida bara. Den här gången tyckte jag det såg ut som han skulle chansa åt det hållet. Man får försöka finta lite med kroppsställningen och denna gång gick det bra.

Segern innebär att IFK nu kliver upp i ledning i den haltande tabellen. Minst lika glädjande för hemmasupportrarna är att den kanske också betyder att Robin Söder är på väg tillbaka till sin gamla nivå igen.