Tyskland-Spanien 8-1.

I går förnedrade Bayern München Barcelona.

I dag körde Borussia Dortmund över Real Madrid efter fyramålsskytten Robert Lewandowskis stora show.

– Vilka smällar! Det här får man nog aldrig uppleva igen, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Barcelona hade ingen chans mot Bayern München i går och åkte på en rejäl knock med 0-4. I dag förnedrade ett nytt tyskt lag ett spanskt i Champions League-semin.

Borussia Dortmund fick en drömstart på hemmaplan mot Real Madrid. Mario Götze hittade in till Robert Lewandowski som kastade sig fram i straffområdet och stötte in 1-0 redan i den åttonde minuten. Real kvitterade dock i slutet av den första halvleken efter Mats Hummels misslyckade bakåtpass. Gonzalo Higuain snappade upp bollen och spelade osjälviskt fram Cristiano Ronaldo som satte 1-1 i öppet mål.

Dortmund var dock inte speciellt skadat. Sex minuter in i den andra halvleken slog Marco Reus en fantastisk passning till Lewandowski som vände upp och enkelt slog in 2-1 från nära håll. Real-spelarna skrek på offside, men reprisbilderna visade att domaren gjorde rätt.

Satte straffen säkert

Fyra minuter senare var det dags igen och det var Lewandowski som gjorde det – igen. Målkungen stod för en fantastisk vändning innan han dunkade in sitt hattrick i första krysset.

Och där borde det väl vara slut? Inte alls. Tio minuter efter 3-1-målet pekade domaren på straffpunkten efter att Reus fallit i en närkamp med Xabi Alonso. Lewandowski stegade fram och satte sitt fjärde mål i matchen. Real fick aldrig in någon reducering och Dortmund har kopplat ett jättegrepp efter 4-1 på hemmaplan.

– Jag är glad över att ha gjort fyra mål, men det viktigaste är att vi når finalen. Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger matchens stora hjälte enligt uefa.com.

Nu talar mycket för att det blir en heltysk final på Wembley i maj.

– Det blir oerhört svårt i returen. När lottningen blev klar trodde många att det skulle bli lätt för oss, men det är ett tyskt lag vi snackar om, det är ett fantastiskt lag, säger Sergio Ramos.