Före säsongen eftersträvade nye tränaren Peter Swärdh en Mjällbydominans i varje match.

Nu börjar laget få utdelning, särskilt efter 13–0 de tre senaste matcherna.

Idag var det Vasalund som massakrerades med 6–0 på Strandvallen.

Staffmålskytten Erton Fejzullahu.

Hemmalaget kontrollerade matchen helt och hållet. Men 1–0 i paus var nära 1–1 i början av andra och gästerna höll på att kämpa sig in i denne. Då blev formstarke Marcus Ekenberg frispelad, anfallaren rundade målvakten Tommi Vaiho och fälldes varpå domaren Mattias Nyman dömde straff och visade ut målvakten.

Erton Fejzullahu gjorde sitt första mål sedan hattricket mot Ljungskile för fyra matcher sedan när han säkert placerade in straffen bakom inbytte William Amamoo. Det blev spiken i den berömda kistan för nykomlingen, och mot slutet rasade det iväg då Mjällby gick upp till hela 6–0 under de sista sex minuterna, bland annat efter mål av inhoppande Adam Berner och Tobias Johansson.

Mjällby går därmed till sommarvila som suverän serieledare, fem poäng före överraskande tvåan Falkenberg.

Botten för Ljungskile

Ljungskile gör sin ex-allsvenska kollega IFK Norrköping sällskap i botten av tabellen. Idag såg Tiago Pereira till att sänka LSK som tillsammans med tre andra lag står på nio poäng. Brassen gav först Assyriska ledningen redan efter en minuts spel och sedan såg han till att laget tog över ledningen igen efter en halvtimma efter att Martin Smedberg-Dalence kvitterat.

I botten finns inte längre FC Trollhättan kvar, det efter att Bilgin Aliosman alla lagets tre mål på bortaplan mot Qviding, som istället får se sig indraget i bottenstriden. Hemmalaget fick in ett tröstmål med tjugo minuter kvar genom Mauricio Lopez, men laget lyckades inte ta sig närmare och åkte på sin andra raka smäll.