Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Känner ni flåset, Djurgården?

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-31

Djurgården är illa ute i allsvenskan. Bara 1–1 mot Gais samtidigt som Örgryte vann.

– Jag tycker inte att vi förlorade två poäng. Den vi tog kan visa sig bli värdefull i höst, säger Dif-tränaren André Jeglertz i PPV.

Dif har nu bara två poäng till godo på jumbon Örgryte. Faktum är att Djurgården inte vunnit på åtta matcher. Senaste trepoängaren kom mot Helsingborg 5 juli.

– Vi åkte hit för att vinna men lyckades inte. Vi var lite skärrade i andra halvlek, erkänner Jeglertz.

Efter paus hade Gais flera bud på ett segermål i vätan. Hetaste chansen kom efter en timme när Wanderson bjöds på ett friläge av Toni Kuivasto. Wandersons avslutning blev dock alldeles för tam och Touray kunde sträcka ut och avstyra med fingertopparna.

”Tuff höst”

André Jeglertz ser trots det prekära tabelläget inte kvällens resultat som en tappad poäng.

– Det tycker jag inte. Nu har vi en tuff höst framför oss. Den här poängen kan visa sig värdefull.

Dif kan dock ta med sig något positivt från ett regnigt Gamla Ullevi. Laget lyckades äntligen göra mål för första gången på 431 minuter.

Omgående

Sedan Gais-reserven Richard Spong nickat in 1–0 replikerade Daniel Sjölund ganska omgående. Bakom målet, i den 21:a minuten, låg ingen mindre än Jan Tauer. Vänsterbacken spelade fram Sjölund som kom med fart in i straffområdet och tryckte upp kvitteringen i bortre burgaveln bakom Dime Jankulovski.

– Han (Tauer) gled igenom väldigt bra. Jag väntade och väntade och till slut kom bollen, säger Sjölund i PPV.

För Dif väntar ånyo en svår uppgift nästa omgång då Malmö FF gästar.

Örgryte å sin sida spelar hemma mot formsvaga Halmstad, medan Hammarby tar sig an Örebro på Söderstadion.