Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-22

Seedorf frälste publiken på San Siro

Maldini och Beckham tackar Seedorf.

Milan gör sitt bästa för att haka på lokalkonkurrenten Inter i ligatoppen.

I dag besegrades Cagliari efter att Clarence Seedorf avgjort med matchens enda mål.

Milans segermål tillkom i 65:e minuten. En förlupen långboll ställde till bekymmer för Cagliaris försvar, mittbacken Diego Lopez och målvakten Federico Marchetti brast i kommunikationen, och bollen damp ner vid fötterna på Seedorf som rullade in 1–0 i tomt mål.

En lättnad för Seedorf, som så långt i matchen inte hade haft många rätt.

Och en lättnad för Milan, som hade buats ut av sin egen publik när domaren blåste av första halvlek.

Viktig Torino-seger

Men trots segern ser guldet avlägset ut för Milan, som efter 25 omgångar är elva poäng bakom Zlatan Ibrahimovics Inter och två poäng bakom Olof Mellbergs Juventus.

Torino tog en viktig 1–0-seger i bottenstriden hemma mot Udinese. Paolo Dellafiore fixade trepoängaren i 80:e minuten och Torino lämnade över nedflyttningsplatsen till Lecce som förlorade med 0–2 hemma mot Lazio.

Fiorentina förlorade något överraskande i torsdags hemma mot Ajax i Uefacupen (0–1). Florenslaget var även nära förlust hemma mot Chievo men det vassa anfallsparet Alberto Gilardino och Adrian Mutu vände 0–1 till seger 2–1 under matchens sista tio minuter. Mutu gjorde segermålet på tilläggstid och det var andra matchen i rad som rumänen avgjorde i slutet.