”Jag har inget att säga till fansen”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-03

Ibra avgjorde – då tystade han sina egna supportrar

Först utbuad.

Men Zlatan Ibrahimovic, 27, vet hur man tystar publiken. Med mål, framspelning – och provocerande gest.

– Publiken sporrade mig, säger han.

Inters första halvlek mot Lazio sent i går kväll var inte bra. Zlatan Ibrahimovic var loj, stillastående och slog flera gånger frustrerat ut med armarna mot lagkamraterna. När signalen för första halvlek gick buade publiken på San Siro ut serieledarna.

Det fortsatte på samma sätt i andra halvlek. I 57:e minuten sköt Inters svenske superstjärna utanför, precis nedanför Interklacken som buade ut Ibrahimovic. 27-åringen gjorde då en obscen gest mot Interfansen.

Stenhårt skott

Minuten efter gav han än mer svar på tal. Zlatan fick bollen strax utanför straffområdet till vänster, fintade med en vändning bort tre Lazioförsvarare och tryckte in 1–0 med ett stenhårt skott in vid bortre stolpen.

Segergesten: ett tystande finger framför munnen riktat mot Interklacken.

Zlatan skakade till och med upprört av sig en jublande Marco Materazzi för att kunna fortsätta markeringen mot de egna fansen.

Efter matchen förklarade Zlatan:

– Buandet påverkade mig inte, publiken sporrade mig. Jag gjorde min plikt genom att göra mål. Inget annat räknas. Det som hände innan glömmer jag direkt efter matchen, säger han till