Publicerad 2014-03-20

Europa League-matchen avbröts

Salzburg tog ledningen i Europa League-åttondelen.

Men matchen fick brytas efter att Baselfans kastat in saker på planen.

Det var en halvtimme in i Europa Leaug-mötet mellan Salzburg och Basel som matchen avbröts.

Det första mötet slutade 0-0 men i den 22:a minuten gav Jonathan Soriano hemmalaget ledningen. Det fick bortafansen att se rött.

Salzburg hade hörna när de började kasta in saker på planen. Domaren blåste av direkt och Salzburgspelarna lämnade planen.

Vände matchen

Basels lagkapten Marco Streller gick fram till fansen för att lugna ner dem, men alla spelare lämnade kort senare planet och gick in i omklädningsrummet.

12 minuter senare kunde matchen återupptas.

Basel vände dock matchen trots en man mindre enda sedan den nionde minuten. Streller satte först kvitteringen i den 50:e minuten och tio minuter senare avgjorde Gaston Sauro matchen.

Även Salzburg åkte på en utvisning efter att Alan Carvalho dragit på sig sitt andra gula kort i den 86:e minuten.