Thierry Henry i centrum.

Han må hade det jobbigt i privatlivet, men på planen kanske är Thierry Henry på väg mot gammal god form.

Hemma mot Valencia gjorde fransammen tre mål.

Barcelona vann med 4–0.

Ettan mot trean. Sådan var verkligheten när Barcelona tog emot Valencia, men så såg det inte ut när matchen började. Till det var Barcelona allt för överlägset. Hemmafavoriterna bjöd ett fullsatt Camp Nou på en uppvisning och den som visade vägen var Thierry Henry. Den senaste tiden har det mest handlat om fransmannens skilsmässa från sin hustru Claire, men nu handlade det bara om fotboll.

Vackra mål

Efter 20 minuters spel stack den snabbe anfallaren på en djupledsboll och avslutade med en iskall lobb. Åtta minuter senare slog han till igen när han avslutade med en insida som påminde lite grann om storhetstiden i Arsenal. I inledningen av första halvlek kom 3–0 genom Daniel Alves, ett mål som Valencia-spelarna protesterade emot, men det godkändes och därmed var matchen avgjord. Med elva minuter kvar fastställde Henry slutresultatet.

Real Madrid väntar

Unge Bojan Krkic, som kanske kommer till Sverige i sommar för att spela U21-EM för Spanien, bröt fram på högerkanten och spelade fint fram Henry som enkelt kunde stöta in sitt tredje mål. Han firade genom att peka på Krkic och erkänna den unge anfallaren för målet. På läktaren njöt skyttekungen Samuel Eto'o av sina lagkamraters uppvisning och han är tillbaka när det är dags för El Classico nästa helg. Och Real Madrid lär ha noterat rivalernas uppvisning på lördagskvällen.