Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-05

Lycka i Rom – sorg i Madrid

Taddei tystade hela Santiago Bernabeau.

Real Madrid flyttade upp allt och tokjagade ett förlängningsmål.

Den sena offensiven räckte inte – Roma är vidare till kvartsfinal efter 2–1-segern sent i kväll.

– Det är ett rättvist resultat sett över två matcher, säger Viasat-experten Johan Mjällby.

Åttondelsfinalen på Santiago Bernabéu utvecklades till en fantastiskt spännande Champions League-match som innehöll det mesta.

Efter en mållös första halvlek – där Romas Aquilani i den 18:e minuten varit ytterst nära att ge Serie A-laget en tidig ledning med en hyperfarlig dubbelchans – stod matchen och vägde ända fram till den 70:e minuten.

Då slog det lågor om dramat:

Först åkte Reals Pepe ut efter sitt andra gula kort i den 71:a minuten. Försvararen rev ned inbytte Mirko Vucinic och domaren tvekade aldrig att visa rött kort, en utvisning som tvingade Real att ställa om med tio man....

...och bara två minuter senare – i matchminut 73 – utnyttjade Roma möjligheten när Rodrigo Taddei nickade in 1–0 efter ett högklassigt inlägg av Max Tonetto....

...men den ledningen stod sig bara till 75:e – när Rául frispelats djupt i straffområdet av Robinho och smällde in 1–1-målet som skapade nytt liv i matchen.

Med kvarten kvar försökte förstås Real med alla tänkbara knep flytta fram positionerna och få till ett förlängningsmål, men ett taktiskt slipat Roma höll undan och när Mirko Vucinic nickade in 2–1 på stopptid var matchen över.