Ny milstolpe för Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic nådde drömgränsen 100 mål i Serie A i 4-0-segern mot Chievo.

Hur firar man då en sådan milstolpe?

30-åringen valde att skälla ut lagkamraten Mark van Bommel.

16 minuter var spelat och Milan redan i ledningen med 1-0 när Zlatan Ibrahimovic skrev ett nytt kapitel i sin fotbollskarriär. 30-åringen fick stå med två spelare emot sig, men utan press, utanför straffområdet och valde då att gå på avslut.

”Jag är väldigt glad”

Skottet tog turligt på en av försvararna och gick i en perfekt båge över målvakten. Inte Zlatans vackraste mål men ändå historiskt då det var hans 100:e i Serie A.

– Jag är väldigt glad över 100 mål i Italien. Jag har utvecklats mycket framför mål och för det måste jag tacka det här landet, säger Ibrahimovic till Sky Italia.

I Juventus hann svensken med 23 mål, följde upp det med 57 under åren i Inter och gjorde på söndagen sitt 20:e mål för Milan. Men firandet uteblev.

Efter att ha sträckt armarna i vädret som målgest följde Ibrahimovic istället upp med att med tydliga gester instruera lagkamraten Mark van Bommel samtidigt som lagkamraterna gratulerade 30-åringen.

Alexandre Pato ökade sedan på till 3-0 innan han föll i straffområdet och ordnade en straff. Den slog Ibrahimovic in stenhårt i det högra krysset till sitt 101:a Serie A-mål.

Långt efter Nordahl

Trots den imponerande målskörden har Zlatan en bra bit upp till bäste svensk i Serie A:s historia. Gunnar Nordahl gjorde mellan 1949-1958 225 mål på 291 matcher för Milan och Roma. Med det är han endast slagen av italienaren Silvio Piolas 274 mål i hela ligans historia. Även Kurt Hamrin är med sina 190 fullträffar före Ibrahimovic.

Några fler mål blev det inte i matchen som Milan alltså vann med 4-0.

– Vi spelar bra och har ett stort förtroende för vår egen kapacitet. Efter paus kontrollerade vi matchen genom att hålla i bollen eftersom vi vunnit första halvlek. Nu måste vi bara fortsätta på den här vägen, säger Zlatan.