Hävdar att bollen var över kortlinjen

Publicerad 2012-01-21

Liverpool protesterade efter skrällförlusten

Bottenlaget Bolton tog tre blytunga poäng via 3-1 hemma mot Liverpool.

En överraskande förlust för gästerna som protesterade mot det avgörande målet där de hävdade att bollen var över kortlinjen.

Efter Newcastles förlust tidigare på lördagen hade Liverpool chans att gå om konkurrenten och fortsätta jakten på en plats i Champions League nästa år. Men den förhoppningen släckte Gretar Steinsson.

Skruvar hörna

Ställningen var redan 2-1 till hemmalaget när Martin Petrov slog en hörna efter 50 minuter. Bollen skruvade sig från målet till bortre stolpen där den skarvades fram till Steinsson som kunde slå in 3–1 på volley.

Samtidigt som Bolton firade skrällen protesterade gästerna hos domaren Kevin Friend då de ansåg att Petrovs hörna gått över kortlinjen innan den skruvade sig tillbaka in på planen. Protesterna blev dock resultatlösa och hemmalaget kunde fira tre viktiga poäng i bottenstriden.

– Det finns utrymme för förbättring och det är vad vi måste sträva efter. Men jag tycker att vi var värdiga vinnare. Ibland har du tur mot de stora lagen men ingenting är längre ifrån sanningen än det i dag, säger Boltons manager Owen Coyle till AP.

Ledningsmål efter fyra minuter

– Vi visste att vi hade potential att göra en bra andra halva av säsongen och det är vad vi måste göra. Vi måste fortsätta, säger Coyle.

Redan efter fyra minuter hade Mark Davies öppnat målskyttet när han kom igenom ett passivt Liverpool-försvar centralt och slog in ledningsmålet. Nigel Reo-Coker ökade på efter 29 minuter sedan han stått för ett konstnummer där han dämpat bollen på bröstet i hög fart och dunkat in tvåan.

Liverpools tröstmål gjordes av Craig Bellamy i slutet av första halvlek. Daniel Agger hade också ett bra försök men danskens långskott tog i ribban.