Felaktigt dömd straff frälste Real Madrid

Ryckte ifrån ”Barça” med två poäng

Real Madrid lyckades besegra Getafe trots bekymmer.

Men hemmalaget fick hjälp av huvuddomaren Carlos Clos Gomez.

När matchen stod och vägde fick Real Madrid en felaktigt dömd straff.

Hemmalaget kunde sedan vinna med 4-2 och det betyder att man rycker ifrån Barcelona.

Cristiano Ronaldo var på väg in i straffområdet och försökte lura Getafes försvarare Daniel ”Cata” Diaz.

Portugisen stannade upp lite, rörde på fötterna och gick sedan åt vänster.

Ronaldo gick omkull och domaren Carlos Clos Gomez blåste av och pekade på straffpunkten.

Domaren missade dock helt att kontakten mellan Ronaldo och Diaz var utanför straffområdet.

Med andra ord borde Carlos Clos Gomez ha gett Real frispark om han ska blåsa i det läget.

Ronaldo tog hand om straffen och satte 2-1 till vänster om Miguel Ángel Moyá.

Miss av Moyá

Getafe tvingades att gå framåt för en kvittering och tio minuter senare utnyttjade Real Madrid bortalagets offensiva satsning.

I en omställning drog Ronaldo en diagonal passning från vänsterkanten till Karim Benzema.

Målvakten Moyá kom först ut, men tvekade och hamnade på mellanhand. Fransmannen var iskall och sköt in 3-1 lågt.

Getafe hade dock inte gett upp och replikerade bara minuter senare.

Gjort alla Getafes mål

Miku stod för kvitteringen och det var även han som reducerade till 2-3.

Han fick bollen mitt i Reals straffområde och lurade bort hela försvaret med en snygg vändning och rullade sedan in bollen.

Det var hans – och Getafes – tredje mål för säsongen.

Inhopparen Gonzalo Higuain fick sista ordet i matchen. Några minuter före full tid rullade han snyggt in 4-2.

Real leder spanska ligan på sex poäng, två före största rivalen Barcelona.