Ronaldos hattrick frälste Real Madrid

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-09

MADRID. Real Madrid behåller närkontakten med Barcelona i tabelltoppen efter seger hemma mot trean Villarreal.

Cristiano Ronaldo frälste de vita på Bernabéustadion med tre mål i en tät match där Kaká fick avsluta målskyttet.

Matchen mellan tvåan och trean i tabellen var en öppen historia från början till slut.

Redan efter fem minuter gjorde Cani 1–0 för gästerna, efter en snygg framspelning av Giuseppe Rossi.

Cristiano Ronaldo kontrade omgående när han blev frispelad av Mesut Özil och enkelt kunde slå in kvitteringen ett par minuter senare.

Men mindre än tio minuter därpå var det dags igen då Villarreals Rubén kom ensam med Iker Casillas och vackert lobbade in ledningsmålet för gästerna.

Kaká avslutade målskyttet

Första halvlek var intensiv, öppen och full av domslut som hemmapubliken motsatte sig högljutt. Real Madrid fick bland annat ett mål helt riktigt bortdömt för offside, men de vita kom tillbaka och strax innan paus nickade Cristiano Ronaldo in kvällens andra mål på en frispark av Xabi Alonso. Det var portugisens 21:a mål i ligan i år, och det skulle komma mer.

Med tolv minuter kvar att spela slog Ronaldo in kvällens tredje mål efter att ha snurrat upp en Villarrealspelare och lurat målvakten, enligt spanska Radio Marca i offsideposition.

Trots en stark insats mäktade tabelltrean inte med att komma tillbaka in i matchen och fick i stället se en inhoppande Kaká slå in 4–2 bara tre minuter senare.

Segern betyder att Real Madrid är fortsatt två poäng bakom ledande Barcelona, som slog Deportivo la Coruña med 4–0 i går.