Dagens namn: Stella, Estelle

VM-fyran Uruguay klarade pressen

Publicerad 2011-07-13

Brände massor av lägen men slog Mexiko med 1-0

Efter 1–0 mot Mexiko i natt är Uruguay klart för kvartsfinal i Copa América. Anförda av Diego Forlán skapade VM-fyran massor av chanser men det blev alltså bara en fullträff.

Uruguays Alvaro Pereira petar in bollen.

– Det här är i princip samma grupp som vi spelade i under VM, men saker och ting har förändrats, säger Uruguays förbundskapten Oscar Tabarez.

Uruguay hade massor av lägen och med någorlunda effektiva avslutningar hade det blivit en målfest.

Men det blev alltså bara en fullträff. Den kom redan efter 14 minutes spel då Forlán sköt en frispark från 30 meter som Mexikos målvakt Luis Michel fumlade med och gav en retur rakt fram. Där dök backen Álvaro Pereira upp och chippade in bollen i nätmaskorna.

Missade öppet mål

I övrigt var det framför allt Forlán som brände öppna lägen. Vid ett friläge efter 30 minuter bredsidade han bollen i insidan av stolpen.

I andra halvlek hade han ett lika öppet mål, men då sköt Atletico Madrid-anfallaren strax över.

Mexiko hade en kvitteringsboll inne med tio minuter kvar att spela, men den dömdes bort för offside.

1–0 räckte för Uruguay att ta sig till kvartsfinal som tvåa i grupp C.

Vann gruppen gjorde Chile som därmed undviker Argentina i kvartsfinalen.