Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-02

Wesley Sneijder tvåmålsskytt

Brasilien fick en drömstart med ledningsmål efter tio minuter.

Men nu har Holland vänt – efter två mål av Wesley Sneijder.

Brasilien inledde kvartsfinalen mot Holland strålande. Robinho rullade in bollen i mål på Dani Alves passning, men målet vinkades korrekt bort för offside på Alves.

Bara någon minut senare small det igen bakom Maarten Stekelenburg. Och den här gången var målet helt i sin ordning.

Felipe Melo smekte fram en genomskärare till Robinho som placerade in 1–0 med ett tillslag. Hollands försvar agerade passivt.

– Heitinga står och sover. Men avslutet är klockrent. Skönt att se en riktigt bra spelare få det här läget, för det ska vara mål på ett sånt läge, sa experten Glenn Strömberg i SVT.

Kaká hade sedan ett kanonläge att utöka till 2–0, men Stekelenburg sträckte ut hela sin längd och svarade för en fantomräddning.

I stället kunde Holland något överraskade kvittera åtta minuter efter paus. På ett långt inlägg från Wesley Sneijder brast det i kommunikationen mellan målvakten Julio Cesar och mittfältaren Felipe Melo och den sistnämnde nickskarvade bollen i eget mål.

– Där ska målvakten ropa mer och äga bollen, sa Strömberg i SVT.

Och en kvart senare small det igen bakom Cesar. Arjen Robbens hörna nickskarvades av Dirk Kuyt och Wesley Sneijder nickade in 2–1 i nättaket.